Telefoonnummer

+31611227556

E-mail

lea@leassalon.nl

Openingstijden

Op afspraak

Een regelmatige ontspanningsmassage is een goede manier om lichaam én geest te laten ontspannen van top tot teen. Dit heeft vele gezondsheids voordelen voor je lichaam en je kunt mentaal de dagelijkse stress ook weer veel beter aan. Lea’s schoonheidssalon is ervan overtuigd dat je pas écht kunt ontspannen als je dat op een zo natuurlijke mogelijke manier doet, waarbij er aandacht is voor zowel lichaam als geest. Met natuurzuivere producten en deze holistische benadering worden lichaam en geest weer in balans gebracht, als weldadig rustpuntje tijdens al je drukke bezigheden.

Veel mensen gaan pas voor een massage als ze klachten hebben. Je hoeft echter geen klachten te hebben om jezelf regelmatig een heerlijke ontspanningsmassage te gunnen. Een regelmatige massage kan juist preventief werken bij het helpen voorkomen van klachten zoals spierpijn, een gejaagd gevoel, stress, slecht slapen of (spannings)hoofdpijn.

Herstel van je zelf helende vermogen
Ons lichaam is door middel van ons zelf helende vermogen van nature altijd op zoek naar homeostase, oftewel een natuurlijke balans en evenwicht voor een optimale gezondheid. Vaak wordt dit evenwicht verstoord door invloeden zoals een onevenwichtige voeding, virussen of bacteriën. Het is echter vooral de chronische stress die ervoor zorgt dat we uit balans raken, met tal van nadelige gevolgen voor lichaam én geest. Een regelmatige ontspanningsmassage kan dan zorgen voor het herstel van ons zelf helende vermogen. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komen je lichaam en geest lekker tot rust. Het zorgt er ook dat spanningen niet opgeslagen worden in je lichaam.

Minder vaak ziek door een regelmatige massage
Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die zichzelf regelmatig een ontspanningsmassage gunnen, minder vaak ziek zijn. Lichte aanrakingen zorgen er namelijk voor dat het stofje oxytocine in je lichaam toeneemt. Dit is een hormoon dat je een gevoel van veiligheid en gebondenheid geeft. Het maakt je beter bestand tegen stress en laat je lichaam sneller tot rust komen. De aanmaak van het stress verhogende hormoon cortisol neemt juist af door massage. Dit heeft positieve effecten voor je immuunsysteem. Lichamelijke ongemakken die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans en mentale klachten zoals onrust en stress nemen af en help je tevens voorkomen.

Een total reset voor Lichaam én geest
Een ontspanningsmassage bij Lea’s is een pittige variant van een ontspannings massage om je spieren en lichaam op een zachte wijze heerlijk te laten ontspannen en als het ware te ‘resetten’. Je ontdekt hierdoor vaak dat je spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan je zelf in de gaten had. Langdurig zitten in dezelfde houding, bijvoorbeeld door kantoorwerk of veel in de auto zitten, stress (daar is íe weer!) of een verkeerde lichaamshouding met opgetrokken schouders kunnen dit soort spierklachten veroorzaken.

Kortom, tot snel…?

Aanbevolen artikelen