Telefoonnummer

+31611227556

E-mail

lea@leassalon.nl

Openingstijden

Op afspraak

In de salon maak ik veel gebruik van Essentiële oliën o.a. omdat het heerlijk ruikt maar ook omdat het veel andere goede punten heeft voor ontspanning of juist het opwekken van hormonen in je lichaam (blijheidshormoon bijvoorbeeld..)

Wat is het? Essentiële oliën worden ook wel etherische, aromatische of vluchtige oliën genoemd. Dit zijn geurstoffen die worden gevormd onder invloed van de zon en liggen opgeslagen in de kleine holtes en kanaaltjes in de plant. Deze geurende oliën bevatten de essentie, de Chi, de levenskracht van de plant. Doordat essentiële oliën sterk geconcentreerd zijn, hebben ze een zeer krachtige werking op het lichaam, zowel fysiek als mentaal. Zo worden ze ook professioneel ingezet door therapeuten in de vorm van aromatherapie. Essentiële oliën kunnen een positief effect hebben op het menselijk lichaam. Door de structuur van vluchtige, aromatische moleculen kunnen de oliën snel door de celmembranen heen dringen, kunnen ze bloed en weefsels passeren en de cellulaire functies verbeteren.

Nu een nieuwe geur in de salon: Violet oil, een aroma dat sinds de Oudheid gewaardeerd wordt vanwege de kalmerende werking op hoofdpijn en verzachtende werking op eczeem.

Aanbevolen artikelen