Telefoonnummer

+31611227556

E-mail

lea@leassalon.nl

Openingstijden

Op afspraak

De herfst is een mooie periode, stoofpotjes, rode wijn, dekentje kacheltje aan. Wat beteken dat voor je huid? Doordat de temperaturen langzaam omlaag gaan, gaat de verwarming thuis weer aan. Door het gure weer buiten en de warme, droge lucht binnen, krijgt je huid heel wat te verduren.

Hier een paar tips om het je huid wat makkelijker te maken:

Tip 1: Korter en kouder douchen
Vermijd langdurig douchen met heet water. Er wordt dan vocht onttrokken aan de huid, waardoor je huid droog en trekkerig aan kan gaan voelen. Ook nog is lekker voor die energie rekening 😉

Tip 2: Scrubben!!
Door weer en wind en nee een sjaal helpt helaas niet altijd. Door de weerwisseling zal je merken dat je huid droger aanvoelt. Vaak probeert je huid zich daarvan te herstellen door extra talg aan te maken. Talg zorgt er voor dat je huid een natuurlijk beschermlaagje heeft en soepel aanvoelt. Dat is heel fijn, maar te veel aan talg kan er voor zorgen dat je poriën verstopt raken. Dat kan leiden tot puistjes. Daarom is het belangrijk om minimaal één keer in de week een scrub te gebruiken. Het zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden en je poriën niet verstopt raken. Weg met die puistjes!!

Tip 3: Gebruik zachte en hydraterende producten.
Weg met de schuim (voor deze periode dan). Gebruik verzorgende producten zoals reiniging olie of milk. En voeg lekker een serum toe in de winter. Bijvoorbeeld een Jojoba serum die hydrateerd de huid en zorgt ervoor dat je wangen weer zo zacht zijn als baby billetjes!

Tip 4: Geef je lippen wat extra aandacht
Je lippen hebben nauwelijks talgklieren en het vochtverlies van je lippen is veel groter dan het vochtverlies in andere delen van het lichaam. Het is een fabel dat je verslaafd kunt raken aan lippenbalsem. Alleen wanneer je een lippenbalsem gebruikt die irriterende ingrediënten bevat zoals parfum, menthol, pepermunt of citrus, blijven je lippen droog en worden ze alleen maar droger. Kies daarom een lippenbalsem zonder parfum en met verzorgende ingrediënten zoals sheabutter en kamille.

Tip 5: Extra verzorging toevoegen, JA!
In deze periode valt het op dat je favoriete crème die je in de zomer gebruikte niet voedend genoeg meer is. Je huid voelt na het aanbrengen nog wat droog en ‘s ochtends is je huid niet zo glad en soepel als je gewend was. Pak een vettere creme zodat je huid beter hersteld. Bijvoorbeeld de Veggie Comfort Cream een creme met een aangename textuur die direct bij het aanbrengen comfortabel voelt en een onzichtbaar schild op de huid vormt zodat de huid beschermd wordt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Tip 6: Een afspraak boeken in de salon natuurlijk.
Een beetje ontspanning met het koud(ere) weer is altijd een goede reden.

www.leasschoonheidssalon.nl

Aanbevolen artikelen